El propòsit de l´educació: trobar la teva causa.


Segons Yong Zhao

Yong Zhao, University of Oregon

El propòsit del sistema educatiu és fomentar la diversitat de talents.  El talent individual i la capacitat d´adaptar-se al canvi. Que els estudiants puguin codissenyar el seu aprenenentatge a partir de les seves fortaleses. Només si els estudiants poden desenvolupar la seva individualitat tindrem una base per afrontar el nou món, més complex, més especialitzat i global. Per fer possible allò que diuen Hargreaves i Shirley (2009) a The Fourth Way,  no només gestionar el  propi aprenentatge sinó  ser agent de canvi social: amb els seus companys, les decisions escolars i la seva comunitat.

Zhao, Yong (Febrer 2011)Students as change partners: A proposal for educational change in the age of globalization Springer Science+Business Media B.V. 2011, via @eprats

Segons Martínez Aldanondo.

Martínez Aldanondo, gerent de projectes e-learning i gestió del coneixement. Xile.

¿Qué se le puede pedir a la educación? Que te coloque en “modo aprender” para toda la vida y te ayude a encontrar tu causa, tu vocación, que te ofrezca oportunidades para desarrollar tus talentos hasta que encuentres lo que te pueda interesar o entusiasmar. Para ello, debe ser una experiencia permanente, un continuo bombardeo de estímulos, desafíos y situaciones variadas para que compruebes en qué destacas, que cosas no van contigo y logres encontrar tu pasión. “Un futbolista solo rinde al máximo cuando se divierte” Johan Cruyff. La educación no puede seguir siendo un montón de asignaturas desconectadas entre si y sin relación con lo que te espera en el futuro.

Martínez Aldanondo (Agost 2011): La trampa de la educación de calidad, Catenaria.

3 Respostes to “El propòsit de l´educació: trobar la teva causa.”

  1. Tere Says:

    Que cosas… el jueves en clase con FP de Grado Medio Electromecánica de Vehículos (EVA)) A y después B, luego otro grupo de los mismo pero industriales (EVI) yo intentaba estímulos, desafios, entusiasmos, situaciones cercanas (doy clases de Formación y orientación laboral…) seguiré intentándolo. La tarea es además de árdua, diria que… imposible en un porcentaje alto. ¡Que pena y que rábia no saber más!
    Saludos,

    • Guida Says:

      Tere, gràcies pel comentari. Tens un bloc preciós! Em dónes permís per recomanar-lo? És cert: com més avançam més poc ens sembla que sabem però avui en dia ens ajudem a aprendre entre tots a la xarxa.

      • Tere Says:

        Un honor! Moltes gràcies a tú per “pensar l’educació” i pensar que a la Formació Professional també es fa educació!
        Com diu un bon mestre: Seguim!


Deixa un comentari