Aníbal de la Torre a Eivissa


Aníbal de la Torre presentat per Manuel Rivera.

Dijous n´Aníbal de la Torre va fer una conferència a Eivissa convidat per l´APREP i el Diario de Ibiza.

Com que mai l´havia sentit, me feia curiositat saber què tindria d´especial un home tan anomenat a twitter   (2.187 seguidors).  Al principi vaig pensar que eren dues coses: pensament propi  i un rallar tranquil.  No va d´expert. Comença dient: “Yo soy un currito, de esos que le meten horas al trabajo....”. El pensament propi:

  • Esteim donant la visió de què les TIC impulsen la projecció pública, que ajuden a obrir l´escola al món, a fòra. Ha de ser al revés. De fòra a dins. Han d´ajudar a cooperar més amb els que tenim a prop. La calma, el temps tranquil.
  • Les TIC no sempre serveixen per aprendre. Com és millor aprendre uns conceptes jugant 45 h a vídeojocs  o llegint  45 minuts?, què és Twitter a les aules?

I un punt que no compartesc amb ell:

  • Va dir que no li veia molt de sentit a fer una conferència en el món actual. Segur?.  Pens que les bones conferències són com les bones lectures i que el seu auge  no ha fet més que començar perquè, com les lectures, ens desconnecten del món accelerat i ens transporten a la quietud, a un lloc on  podem pensar i concentrar-nos, en un món on les tecnologies de la interrupció i la desconcentració (Nicholas Carr) no hi tenen res a fer. Per això les (bones) conferències magistrals com la d´ahir no són un vestigi del passat sinó un signe de futur.

Com que mai l´havia sentit, me feia curiositat saber què tindria d´especial.  Vaig resoldre  que tenia  el do de donar orgull als mestres i contagiar-nos la convicció de què la feina d´ensenyar ens fa especials a tots. El do que té la gent que es sosté més en el que  és que en el que sap.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: